Oceanlab010

Duurzaam koraal kweken

Koraal is prachtig, het brengt mensen een vaak onbereikbaar wondere wereld, om er thuis van te kunnen genieten. En: import van koraal is een slecht idee. De herkomst is vaak schimmig, brengt schade aan natuurlijke habitat en vliegtransport over lange, vervuilende afstanden is niet meer van deze tijd. Ons koraal van Zuid is schoon en duurzaam en maakt daarmee onderdeel uit van de nieuwe economie die we als wereld aan het ontwikkelen zijn, waarbij bewust wordt omgegaan met het milieu. Met het kweken van koraal op Zuid wordt gecompenseerd voor 6 % van de import. Door de koraalkweek op Zuid uit te bouwen verwachten we de import gaandeweg verder te vervangen, omdat het niet meer nodig is: de wondere wereld van koraal komt straks van Zuid!

Koraal kweken

We willen dit jaar 3000 koralen duurzaam kweken in Rotterdam. Met deze aantal koralen komt op marktaandeel van 6 procent van de totale import. Met de koralen gaat het wereldwijd gaat zo slecht dat tot kort geleden er zelfs import beperkingen op koralen van kracht waren. We willen met het project enerzijds bijdragen aan natuurbehoud door onze duurzaam koraal kweek en anderzijds willen we dit met een sociaal maatschappelijke insteek doen zoals dagprogrammering en dagbesteding voor kinderen en jeugdigen om de bewustwording rondom koraal en duurzaamheid te vergroten.

Dagbesteding

Omdat de onderneming een variƫteit aan activiteiten rond het kweken en verzorgen van koraal, alsmede een gastheer functie omvat, kunnen tal van op maat gesneden dagbestedingsarrangementen worden aangeboden voor specifieke doelgroepen.